fbpx
Сьогодні
14:37 28 Сер 2022

У Одесі суд за заклик до повалення влади призначив покарання для винного - читати історичні книги

Приморський суд Одеси зобов'язав чоловіка, визнаного винним у закликах до повалення конституційного ладу, прочитати дві історичні книги

Про це йде мова у реєстрі судових рішень.

Як зазначають у документі, суд встановив, що чоловік поширював у забороненій в Україні російській соціальній мережі "Однокласники" заклики насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, зміни меж території України та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Обвинувачуваний визнав свою провину та уклав угоду зі слідством. Зрештою його визнали винним за частиною 1 статті 110 та частиною 2 статті 109 Кримінального кодексу.

Йому призначили 5 років позбавлення волі.

Проте звільнили від покарання із умовним терміном у 3 роки.

Також чоловіка зобов'язали прочитати твори "Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності" Сергія Плохія та "Орда" Романа Іваничука.

В Одесі суди вже не вперше призначають читання творів обвинуваченим.

Так, у січні Малиновський суд Одеси рекомендував чоловіку за ляпас незнайомцю прочитати дитячий роман "Поліанна" Елеонор Портер, щоб стати більш доброзичливим.

А в жовтні 2021-го Малиновський районний суд вирішив змусити крадіїв прочитати твори Марка Твена, Джека Лондона і Тараса Шевченка. Суд пояснив це тим, що література допоможе обвинуваченим краще сформуватися як особистості.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: