fbpx
Сьогодні
14:26 28 Сер 2022

Окупанти підготували до 1 вересня псевдометодичку, в якій стверджують про Хрещення Київської Русі в Херсонесі

Російські загарбники та колаборанти на тимчасово окупованій терторії Луганщини підготували псевдоісторичну методичку до 1 вересня про Хрещення Київської Русі

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки.

Як зазначають, загарбники у псевдометодичці стверджують, що Київську Русь хрестив князь Володимир у Херсонесі.

А Москва нібито старша за Київ.

У розвідці відзначають, що більшість цитат із методички загарбників суперечать не тільки історичним фактам, але й здоровому глузду.

"Захід, що відчуває себе світовою геополітичною периферією, прагне підірвати єдність і стабільність "Серцевинної Землі" – росії, понад 80% її громадян належать до одного триєдиного народу – це росіяни (великороси), українці (малороси) та білоруси, – східні слов'яни, спадкоємці Древньої хрещеною у Херсонесі князем Володимиром", йде мова у так званій методичці.

Довідка:

Хрещення Русі відбулось в Києві. А в Херсонесі хрестили самого Володимира.

"Стародавній Русі, Російській імперії та сучасній росії була уготована доля стати спадкоємицею великої Візантії, яка колись була центром всього цивілізованого світу, мала найбільшу культуру і глибоку релігійну традицію.

Виникли центри ранньої російської державності: північний – у Старій Ладозі та майбутньому Новгороді, а згодом і південний – у майбутньому Києві", наголошують у псевдометодичці.

Довідка:

Обидва російських міста молодші за Київ.

Псевдометодичка про Хрещення Русі

Фото: ГУР

"Грушевський почав конструювати український історичний міф, що обертався навколо Галичини, і видавати українською мовою газету для кожного випуску якої винаходив кілька нових "українських" слів".

Більшовики вирішили створити свою Україну, але на комуністичний лад. Так виникла "Україна імені Володимира Ілліча Леніна"… Українська мова нав'язувалась людям насильно", написано в псевдометодичці.

Довідка:

Радянська влада продовжувала політику російської імперії і цілеспрямовано звужувала використання української мови.

Псевдометодичка про Хрещення Русі

Фото: ГУР

"Багато було тих, хто переписався в українці з кар'єрних міркувань – наприклад, майбутній генеральний секретар ЦК КПРС, багаторічний голова СРСР Леонід Ілліч Брежнєв, в анкетах 1920-х років був записаний "великоросом", а в анкетах 1930-1950-х років. – "Українцем"", наголошують там.

Довідка:

Єдина національність, яка сприяла кар'єрі в радянському союзі – росіянин.

"Післявоєнна радянська Україна була тишком-нишком захоплена цим злом, яке роздувалося іноземною пропагандою, в якій особливо витончувалися бандерівці, що осіли в Канаді…

"Перетворення України на "анти-росію" велося українською владою під прямим тиском США, ЄС та НАТО", підкреслюють у так званій методичці.

Занарбники заявляють, що "звільняють свої землі від терору бандерівців".

У ГУР вважають, що одним з перших завдань після відновлення законної української влади на тимчасово окупованих землях буде налагодження цивілізованої системи середньої та вищої освіти.

Нагадаємо, зі слів голови Луганської ОВА Гайдая, дітей у населених пунктах Луганщини залучають до військової справи найрізноманітнішими методами.

За його словами, в Біловодському районі в день 225-річчя утворення села Новодеркул відбулося "урочисте прийняття присяги та посвячення в учасники т. зв. воєнно-патріотичного руху "Молода гвардія" 30 дітей шкільного віку".

Данілов також заявив про проведення росією потужної інформаційної спецоперації проти України.

Як зазначив секретар, йде також потужна інформаційна операція проти президента Володимира Зеленського.

Зі слів Данілова, один з наративів, який просуває роспропаганда, – що нібито світ втомився від війни в Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: