fbpx
Сьогодні
20:24 28 Сер 2022

Джонсон: Для Заходу настав час подвоїти підтримку України, а не вагатися

English version here

Якщо путіну дозволять уникнути покарання за вбивства і злодіяння та силоміць змінити кордони Європи, він зробить це знову – в іншому місці на периферії колишнього радянського союзу

Таку думку висловив Борис Джонсон у статті в Daily Mail.

При цьому, зауважив прем'єр-міністр Великої Британії, інші країни переконаються, що насильство й агресія можуть зійти з рук, і це призведе до нового циклу політичної та економічної нестабільності.

«Ось чому ми повинні продовжувати підтримувати українців – і їхні військові успіхи вражають. Володимир Зеленський показав, що його країна принципово непереможна», – наголосив Джонсон.

«Зараз саме час для Заходу подвоїти нашу підтримку, а не вагатися», – додав він.

Очільник уряду Британії також констатував, що саме путінська війна спричинила глобальний стрибок цін на енергоносії. За його словами, вона дорого обходиться британським споживачам. «Ось чому ваші рахунки за електроенергію зросли удвоє. Я боюся, що путін це знає. Йому це подобається. І він хоче, аби ми пішли на поступки», – пояснив Джонсон.

За його словами, путін вважає, що у м'яких європейських політиків забракне духу для боротьби, «що цієї зими ми здамося, знімемо санкції та підемо випрошувати російські нафту й газ. Він вважає, що ми втомимося підтримувати Україну й почнемо спонукати українців до укладення угоди з кремлівським тираном, якою б огидною вона не була», – зазначив він.

Це було б повним божевіллям, переконаний Джонсон: «У цій жорстокій боротьбі український народ може перемогти – і переможе. І Британія теж». Він заявив, що з кожним місяцем позиції путіна стають дедалі слабшими, його здатність залякувати й шантажувати падає.

Прем'єр також розповів про кроки уряду, спрямовані на цілковиту відмову від російських енергоносіїв.

Велика Британія стає від них цілковито незалежною, наголосив Джонсон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: