fbpx
Сьогодні
16:33 27 Сер 2022

За дві місяці в Пакистані повені забрали більш як 930 життів

Фото: Anadolu Agency

За минулу добу жертвами повеней у Пакистані стали щонайменше 34 людей

Про це повідомляє Anadolu Agency.

Загалом за два місяці кількість загиблих перевищила 900 осіб.

Як зазначили у виданні, за даними Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих Пакистану, найбільшу кількість смертей, пов'язаних з повенями, зафіксовано за минулу добу провінціях Сінді та Белуджистан, де загинули 16 та 13 людей відповідно.

У Anadolu Agency повідомляють також, що протягом останньої доби у двох провінціях вода змила сотні будинків і щонайменше 15 мостів. У багатьох районах країни повністю зупинилося транспортне сполучення та зник мобільний зв'язок.

За офіційними даними, загальна кількість жертв повеней у Пакистані з 14 червня сягнула 937 осіб. Однак насправді кількість жертв може бути значно більшою, оскільки багато людей досі вважаються зниклими безвісти.

Міністр зі зміни клімату Шеррі Рехман заявила журналістам, що 30 мільйонів із 220 мільйонів жителів країни внаслідок стихійного лиха опинилися без даху над головою.

Сенатор з Белуджистану Саміна Мумтаз своєю чергою повідомила, що кілька районів у постраждалій від повені провінції відчувають серйозну нестачу продовольства.

Влада Пакистану оголосила в країні режим надзвичайної ситуації та залучила армію до допомоги цивільним адміністраціям у проведенні рятувальних операцій.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: