fbpx
Сьогодні
14:11 27 Сер 2022

Кабінет міністрів дозволив ще одній категорії українців виїзд за кордон, проте є умова

Кабінет міністрів дозволив виїзд за кордон морякам

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву у Telegam прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Як уточнив урядовець, це буде можливо за погодженням з військкоматами.

"Моряки матимуть можливість перетинати кордон виключно за погодженням територіального центру комплектування", написав він.

Як наголосив Шмигаль, виїжджати за кордон буде дозволено чоловікам, які є членами екіпажів морських і річкових суден та продовжують працювати на суднах. А також студентам (курсантам) закладів освіти, які мають пройти практичну підготовку на судні.

Прем'єр зазначив, що Україна -є однією зі світових лідерів за кількістю висококваліфікованих моряків. У світовому торговельному мореплавстві працює більш ніж 100 тисяч українців.

"Тож таке рішення дозволить забезпечити роботою тисячі моряків та збільшити надходження до бюджету", – додав прем'єр.

Нагадаємо, ФОПам та найманим працівникам дозволили з 1 вересня виїжджати з України за умови внесення застави у 200 тисяч гривень, але лише на 7 днів.

"З 1 вересня бізнес, який сплачує офіційно зарплату, який не має заборгованостей по податках та зборах перед бюджетом, у якого середня зарплата – не менше 20 тисяч гривень, 10% штатної чисельності (але не більше 10 людей) матимуть змогу виїжджати за заявкою роботодавця", – пояснила Свириденко.

Щоб виїхати за кордон, потрібно подати заявку на порталі "Дія".

"Задля мобільності бізнесу в умовах воєнного стану з 1 вересня на порталі Дія  запускається єВідрядження. Сьогодні Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє впровадити цю послугу в експериментальному форматі", – йдеться у повідомленні пресслужби  Міністерства цифрової трансформації.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: