fbpx
Сьогодні
21:26 26 Сер 2022

В Україні викрили 5 колаборантів Луганської області

В Україні повідомили про підозру 5 колаборантам Луганської області, які займаються у створенні "органів" окупаційної влади.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Ці колаборанти обійняли посади у незаконно створених правоохоронних органах та органах влади так званої "ЛНР". А саме:

  • у квітні одного з них призначено керівником псевдопрокуратури Новопсковського району "ЛНР". Після отримання юросвіти житель Луганська до 2015 року працював в органах прокуратури Дніпропетровської області.
  • ще один підозрюваний в червні обійняв псевдопосаду "в.о. голови м. Сєвєродонецька ЛНР".
  • колишній прокурор органів прокуратури Луганської області, який після 2014 року залишився на окупованій території. У червні він очолив окупаційну «прокуратуру Попаснянського району ЛНР».
  • на співпрацю з окупантами погодилися і жителі міста Сватове та селища Троїцьке. Вони вирішили побудувати "кар'єру" у так званому "МВС", хоча раніше ніякого відношення до правоохоронних органів не мали. Один з підозрюваних обійняв псевдопосаду "дільничного Троїцького райвідділу внутрішніх справ МВС ЛНР". Другий – влаштувався на роботу до так званого "Сватівського райвідділу внутрішніх справ МВС ЛНР".

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області їм повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ст. 111-1 КК України).

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: