fbpx
Сьогодні
15:31 26 Сер 2022

У 14 державах на честь України назвали 20 вулиць і площ

У 14 країнах світу на знак солідарності з Україною перейменували чи назвали на честь нашої держави загалом близько 20 вулиць і площ.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України у Фейсбуці.

"На сьогодні в межах кампанії Ukraine Street на знак солідарності з Україною перейменували чи назвали на честь нашої країни близько 20 вулиць і площ у 14 країнах світу. Це Чехія, Польща, Литва, Латвія, Албанія, Словаччина, Норвегія, Канада, Угорщина, Естонія, Швеція, Франція, Ісландія, Люксембург, США", – поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

При цьому зазначається, що у шести країнах (Чехії, Литві, Латвії, Албанії, Норвегії, Канади) "українські" назви дістали вулиці та площі, на яких розташовані дипломатичні установи росії.

У МЗС також зазначають, що до Дня Незалежності України відразу на дві такі назви на карті світу стало більше: у Люксембурзі з'явився «Київський бульвар», а в Нью-Йорку перехрестя Брайтон-Біч-авеню та Коні-Айленд-авеню в Брукліні перейменували на "Український Шлях".

Повідомляється, що роботу з перейменування вулиць за кордоном на такі, що пов'язані з Україною, МЗС розпочало у співпраці з вітчизняним комунікаційним агентством Be-it Agency консалтингової групи One Philosophy після повномасштабного російського вторгнення. Передусім на знак підтримки України перейменувати запропонували саме ті вулиці, де розташовані російські дипломатичні та консульські установи.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: