fbpx
Сьогодні
12:57 26 Сер 2022

Шмигаль заявив, що Україна отримає "митний безвіз" вже у 2022 році

English version here

Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна отримає "митний безвіз" вже у 2022 році.

Про це він написав у Телеграмі.

"Україна отримає "митний безвіз" вже цього року! Вчора Об'єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій", – зазначив глава уряду.

За його словами, "митний безвіз" — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. Це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці, додав Прем'єр-міністр.

"Прямо зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, йде робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральна роль у трансформації митниці відводиться її диджиталізації, в тому числі зручному розмитненню авто через Дію", – нагадав глава уряду.

Він зауважив, що "митний безвіз" стане вже четвертим цього року – після "енергетичного безвізу" в березні та "транспортного" й "економічного" безвізів улітку.

"Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. А тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році", – наголосив Шмигаль.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: