fbpx
Сьогодні
13:31 26 Сер 2022

Боррель заявив, що ЄС наполягає на виконанні вимог ООН щодо безпеки ЗАЕС

ЄС наполягає на створенні умов для безпечної експлуатації ЗАЕС, де виникла загроза ядерного інциденту внаслідок дій російських загарбників, та наголошує на важливості виконання вимог Генсека ООН щодо виведення російських військ зі станції.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час заключного засідання конференції щодо майбутнього Європи, що відбулася в іспанському університеті UIMP (Universidad Internacional Menéndez Pelayo, Cantabri) , повідомляє "Укрінформ".

"Не лише США, але також Генеральний секретар ООН після візиту (в Україну – ред.) попередив нас та закликав до денуклеаризації (зменшення ядерної небезпеки – ред.) у цьому регіоні. ЄС також зробив заяву щодо наявних ризиків. Ця атомна станція є найбільшою у Європі, і вона перебуває у небезпеці. росія від'єднує цю ключову атомну станцію, щоб перепідключити її до російської мережі. Це вплине на енергетичне постачання для України. Ми маємо наполягати на важливості попередження Генерального секретаря ООН, оскільки ця атомна станція може зазнати важких пошкоджень", – сказав Боррель.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: