fbpx
Сьогодні
09:19 25 Сер 2022

Війська рф нанесли четвертий удар по Синельниківському району, поблизу Дніпра ракету збили ППО

Фото: Telegram/ Валентин Резніченко

У Дніпропетровській області в ніч на 25 серпня у Синельниківському був четвертий удар за добу – там постраждали 8 людей, над Дніпровським районом вдалося збити ракету

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка і голова ВА Кривого Рогу Олександра Вілкула.

"Надскладна ніч з постійними атаками і постраждалими… Російська армія обстріляла чотири райони – Синельниківський, Нікопольський, Криворізький та Дніпровський.

По Синельниківському району після опівночі ворог ударив вчетверте за добу. У Великомихайлівці зруйновані кілька будинків.

Восьмеро постраждалих. Серед них троє дітей. Найменшій дівчинці усього 2 роки! Усі у лікарні", наголосив Резніченко.

Голова Ова також додав, що у селищі Чаплине Синельниківського району, де у День Незалежності стався удар по залізничній станції, тривають пошуково-рятувальні роботи.

"Російська атака, що сталася напередодні, забрала життя більш ніж 20 людей, з-поміж них двоє хлопчиків – 6 та 11 років.

Вони просто гралися у себе вдома, коли туди прилетіли російські ракети. Поліція відкрила кримінальне провадження щодо порушення законів і звичаїв війни", підкреслив очільник області.

У свою чергу голова ВА Кривого Рогу повідомив, що ворог тричі накривав вогнем із "Градів" та важкої артилерії Нікопольський район. У Нікополь та Марганецьку громаду прилетіли 11 снарядів. Минулося без постраждалих.

Зі слів очільника військової адміністрації, Криворізький район обстрілювали російські "Урагани" та "Смерчі". Поцілили по Апостолівській та Широківській громадах. Село Кошове залишилося без світла.

Кілька реактивних снарядів прилетіли і в один з районів Кривого Рогу. Є руйнація житла. Люди не ушкоджені, підкреслив він.

"Близько другої години ночі орки завдали удару з РСЗВ "Торнадо-С" (операційна дальність цієї реактивної системи становить до 120 км) по Металургійному району Кривого Рогу.

Вдарили по мирно сплячому місту реактивними снарядами із забороненими Женевською конвенцією касетними боєприпасами", уточнив Олександр Вілкул.

Він додав, що пошкоджено транспортні засоби, житловий будинок та адміністративні будівлі. Без втрат.

Сапери продовжують пошук боєприпасів, що не розірвалися.

Також, зі слів Резніченка, на Дніпровський район росіяни скерували ракету. Українські військові її збили.

Як повідомляла Рубрика, голова Київської ОВА Олексій Кулеба підтвердив вибухи в одній із громад Вишгородського району вночі 25 серпня. Там зафіксовано два прильоти, також працювала ППО.

Нагадаємо, вчора, 24 серпня, під час ракетного удару по залізничній станції Чаплине на Дніпропетровщині 22 людини загинуло, ще близько 50 поранено.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: