fbpx
Сьогодні
14:49 25 Сер 2022

У Міноборони росії визнали причетність до ударів по селищу Чаплине та Миргороду

Фото: Телеграм/ "Анатолій Штірліц"

Міністерство оборони рф визнало причетність до ракетного удару по селищу Чаплине Дніпропетровської області ат інших населених пунктах

Заяву цього відомства цитують російські пропагандистські ЗМІ.

У Мінобороні рф заявили про пряме влучення ракети "Іскандер" по нібито військовому ешелону на залізничній станції. Заявляють про знищення начебто 200 військовослужбовців ЗСУ та військової техніки, які нібито прямували на Донбас.

Крім того, там також визнали причетність до ударів і на інших територіях України. Зокрема, по Запоріжжю, Хмельницькій області, Дніпру та Миргороду.

Росія стверджує, що в кожному з населених пунктів била по військових цілях. Але насправді під обстріли потрапила цивільна інфраструктура та постраждали мешканці.

Довідка

РОсійські війська 24 серпня обстріляли залізничну станцію Чаплине на Дніпропетровщині.

Про це спочатку повідомляв президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Радбезу ООН.

Він розповів членам Радбезу, що внаслідок російського ракетного удару 24 серпня по залізничній станції Чаплине загорілося чотири пасажирських вагони.

Учора також, президент Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні повідомив, що під час ракетного удару по залізничній станції Чаплине на Дніпропетровщині 22 людини загинуло, ще близько 50 поранено.

Наразі, рятувальні роботи вже закінчилися.

Станом на 25 серпня відомо про 25 загиблих людей.

До того ж, заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що вдень російська ракета знищила приватний будинок у селищі Чаплине на Дніпропетровщині. Під завалами опинилися 3 людини — жінка та 2 дітей.

Жінку та 13-річного хлопчика врятували місцеві мешканці. На жаль, другого 11-річного хлопчика з-під завалів дістали рятувальники вже не живим.

Пізніше росіяни ще раз атакували населений пункт — спочатку однією ракетою, а потім ще трьома. Перша атака пошкодила господарчі будівлі залізниці, наступні — влучили у залізничну станцію.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: