fbpx
Сьогодні
20:35 25 Сер 2022

США: дії росії на ЗАЕС підвищують ризик можливого викиду радіації

Фото: Енергоатом

Високопоставлена чиновниця Держдеп США в четвер попередила, що дії росії на ЗАЕС підвищують ризик можливого викиду радіації.

Про це повідомляє CNN.

"росія створила серйозний ризик ядерного інциденту, небезпечного викиду радіації, який може загрожувати не лише людям і навколишньому середовищу України, а й вплинути на сусідні країни та все міжнародне співтовариство", – заявила заступниця держсекретаря США з контролю над озброєннями та міжнародної безпеки Бонні Дженкінс.

Дженкінс знову закликала росію припинити військову діяльність навколо АЕС.

Вона також наголосила на важливості того, щоб Міжнародне агентство з атомної енергії могло відвідати та проінспектувати об'єкт. Вона не надала жодних подробиць цього візиту, який глава агентства в четвер назвав "неминучим".

Дженкінс повідомила журналістам під час брифінгу, що не може підтвердити повідомлення про те, що станцію відключили від мережі, але сказала, що "ми дуже стурбовані відключенням будь-якої іншої електростанції; ми дуже стурбовані будь-якою діяльністю, яка відбувається, особливо через те, що ми не маємо адекватного доступу, щоб побачити, що насправді відбувається і який може бути негайний вплив того, що там відбувається".

Дженкінс не сказала, чи велися дискусії про те, як пом'якшити потенційну ядерну катастрофу.

"Очевидно, що є визнання можливої ​​проблеми. Ми всі стурбовані можливим ядерним інцидентом. Ми всі стурбовані можливим витоком радіації через безвідповідальні дії росії. Тому я б просто сказала, що ми всі це усвідомлюємо, і ми це враховуємо", – заявила вона.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: