fbpx
Сьогодні
16:59 25 Сер 2022

Шольц зустрівся із солдатами ЗСУ, які навчаються у Німеччині

Фото: Reuters

Німеччина продовжить надавати Україні зброю, яка допоможе ефективно протистояти російському агресору.

Про це йдеться у заяві федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, розміщеній на сайті глави уряду.

За словами Шольца, він довго розмовляв з українськими солдатами та сказав їм, наскільки захоплюється їхньою мужністю. Бійців ЗСУ готують у Німеччині, звідки вони повернуться в Україну з технікою, яку їм буде надано.

"Чоловіки, які тут навчаються, будуть захищати свою країну. Вони захищатимуть її від страшної загрози, яку несе Україні жорстока загарбницька війна росії", – зазначив Шольц.

Він запевнив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну фінансовими ресурсами, а також зброєю, яку може надати ФРН, «щоб можна було зробити саме те, що зараз необхідно на місцях, щоб солдати мали найкращу підтримку, яка їм потрібна».

Глава німецького уряду нагадав, що Німеччина поставила "велику кількість дуже ефективної, а також важкої зброї".

Серед них зенітний танк «Гепард», управлінню яким, зокрема, навчають зараз представників ЗСУ. Ця техніка є дуже дієвою і результативною в організації захисту від атак з повітря, – підкреслив канцлер.

Він згадав також самохідні гаубиці та реактивні системи залпового вогню.

"Ми також постачатимемо найсучасніше обладнання, здатне використовувати радіолокаційні технології, наприклад, для розвідки ворожих артилерійських позицій, а також, наприклад, для захисту повітряного простору цілого міста, як у випадку з IRIS-Т. Ми надаємо всю цю підтримку, тому що Україна має право захищати власну країну, цілісність, незалежність і суверенітет і може бути впевнена в підтримці багатьох своїх міжнародних друзів і союзників, від щирого серця, особливо в підтримці Німеччини", – заявив Шольц.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: