fbpx
Сьогодні
15:48 25 Сер 2022

Шольц відвідав військовий полігон, де навчаються українські захисники, пообіцяв більше зброї

Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав українських солдатів, які проходять навчання на зенітних самохідних артилерійських установках Gepard

Про це пише Bild.

У виданні наголосили, що Шольц у четвер відвідав військовий полігон Путлос у землі Шлезвіг-Гольштейн.

Саме там проходять навчання українські військові.

"Німеччина хоче допомогти забезпечити солдатам оптимальну підтримку, якої вони потребують.

Німеччина надає сучасну та ефективну зброю, тому що Україна має право захищати свою країну, цілісність, незалежність та суверенітет", зазначив Шольц.

Канцлер також оглянув один з Gepard і сфотографувався поряд із ним.

Шольц на полігоні

Фото: Reuters

Він заявив, що вражений можливостями Gepard і побачив, наскільки він ефективний в організації захисту від атак з повітря.

Шольц також підтвердив, що Німеччина продовжуватиме постачати Україні системи важкого озброєння.

Він назвав самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню та ЗРК "IRIS-Т", які здатні "здійснювати оборону повітряного простору цілого міста".

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що Німеччина почала поставку зенітних самохідних артилерійських установок Gepard в Україну.

Офіційний представник Міністерства оборони Німеччини заявив, що відомство відхилило пропозицію депутатів Бундестагу від правлячої коаліції поставити Україні більше зброї і, якщо буде потрібно, погодитись на ослаблення Бундесверу.

Німецькі ЗМІ повідомляли, що протягом останніх десяти тижнів німецький уряд ігнорує прохання України щодо додаткового постачання озброєнь.

Ще раніше уряд Німеччини опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні – у ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Нагадаємо, що тоді ж міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Збройні Сили України отримали від Німеччини самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: