fbpx
Сьогодні
Фото 11:32 25 Сер 2022

Прокуратура Києва оголосила підозру колишній викладачці столичного університету: вербувала агентів

У Києві правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді колишній викладачці столичного університету та її двом спільникам

Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генерального прокурора

У прокуратурі уточнили, що на замовлення російських спецслужб вона вербувала агентів для отримання даних про розташування ЗСУ та тероборони.

"За даними слідства, з лютого 2022 року підозрювана, перебуваючи на території країни-агресора та діючи на замовлення кураторів з росії, створила та адмініструвала в месенджері Telegram низку груп.

Більченко вербувала громадян

Фото: СБУ

Більченко вербувала громадян

Фото: СБУ

У цих групах жінка вербувала громадян України для отримання інформації про розміщення та переміщення військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони у Києві та Київській області", розповіли в Офісі Генпрокурора.

За попередньою інформацією, зловмисниця завербувала понад 10 осіб.

Вони, починаючи з 24 лютого 2022 року, здійснювали обходи певних ділянок у столиці та на Київщині. При цьому фотографували місця дислокації та пересування українських військовослужбовців.

Усі отримані дані зловмисники передавали кураторам із силових структур РФ.

"Крім того, на своїй сторінці vkontakte і на каналі YouTube поплічниця окупантів викладала відео та поширювала повідомлення, які за своїм змістом виправдовували збройну агресію РФ проти України і визнавали правомірною.

Більченко вербувала громадян

Фото: СБУ

Також у цих повідомленнях жінка закликала до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні", уточнили в пресслужбі.

Більченко вербувала громадян

Фото: СБУ

Зловмисниці повідомили про підозру в скоєнні низки злочинів, зокрема за держзраду. Одному з її спільників повідомили про підозру в виправданні збройної агресії РФ проти України.

А другого вже судитимуть, зокрема, за державну зраду.

Більченко вербувала громадян

Фото: СБУ

Варто зазначити, що правоохоронці не назвали ім'я колишньої викладачки столичного вишу, але на опублікованому Офісом генпрокурора України фото можна впізнати скандально відому Євгенію Більченко.

Вона після звільнення з ВНЗ за проросійські погляди переїхала до РФ, де продовжила свою антиукраїнську діяльність.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: