Нідерландська Гаага проситиме для себе тимчасового зняття санкцій ЄС проти рф

Нідерландська Гаага проситиме тимчасового винятку щодо зняття санкцій ЄС проти росії, оскільки вона намагається вчасно знайти заміну контракту з російським постачальником газу – газпромом.

Про це повідомляє Reuters.

"У четвер нідерландське місто Гаага заявило, що проситиме тимчасового зняття санкцій ЄС проти росії, оскільки воно намагається вчасно знайти заміну контракту з російським постачальником газу "газпромом", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що санкції, запроваджені Європейським Союзом проти росії після її вторгнення в Україну, зобов'язують уряди та інші державні органи припинити чинні контракти з російськими компаніями до 10 жовтня.

Для Гааги це означає, що вона повинна знайти нового постачальника газу, щоб замінити існуючу угоду з газпромом.

Місто заявило, що провело загальноєвропейський тендер у червні та липні, але не залучило жодної пропозиції від потенційних постачальників.

"Індивідуальні переговори з постачальниками обов'язково приведуть до угоди", — написала в листі до міської ради олдермен Саскія Бруїнс, але, за її словами, не раніше кінцевого терміну 10 жовтня.

"Ми проситимемо звільнення від нашої поточної домовленості до 1 січня 2023 року, щоб гарантувати безпеку поставок і полегшити переговори", – сказала вона.

Відстрочку дозволять, переконана Бруїнс, оскільки Гаага виконала умову проведення своєчасного тендеру без позитивного результату.

Однак, за її словами, будь-який новий контракт, який має набути чинності 1 січня, буде значно дорожчим, ніж нинішня домовленість міста з газпромом.

Гаага є одним із багатьох нідерландських муніципалітетів, які мають енергетичний контракт з газпромом, але першою повідомила, що проситиме звільнення російського монополіста від санкцій.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський озвучив, коли українські Повітряні сили отримають літаки F-16

Президент України Володимир Зеленський вважає, що українські Збройні сили отримають літаки F-16 до кінця 2024… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У британській розвідці назвали успішними українські атаки по Криму

Останні українські успішні повітряні атаки призвели до загального погіршення здатності росії захищати повітряний простір навколо… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Міністерстві оборони пояснили, чи потрібно проходити ВЛК заброньованим

Заброньовані військовозобов'язані повинні пройти військово-лікарську комісію, якщо не проходили її останні п'ять років. При цьому… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Генштаб: українські оборонці на Харківщині намагаються відтіснити війська рф у напрямку Глибокого

З початку доби 18 травня на Харківському напрямку російські загарбники не полишають спроб прорвати українську… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Наслідки вчорашнього удару авіабомбами по Харкову: зросла кількість загиблих до чотирьох осіб

Унаслідок російської атаки керованими авіаційними бомбами 17 травня у Харкові зросла кількість загиблих до чотирьох… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: у Миколаєві розробляють проєкти відновлення у межах “блакитної” економіки

У Миколаєві розробляють низку проєктів, які під час післявоєнної відбудови зроблять місто центром "блакитної" економіки.… Читати більше

Saturday May 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.