fbpx
Сьогодні
14:37 25 Сер 2022

Меру-колаборанту Маріуполя оголошено підозру за посягання на територіальну цілісність України

Фото: Фейсбук/ Павло Угровецький

Заочно оголошено чергову підозру псевдомеру тимчасово окупованого м. Маріуполя

Про це повідомив керівник Донецької обласної прокуратури Павло Угровецький.

Як зазначають у прокуратурі, також оголошено підозру чотирьом його заступникам за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 110 КК України).

Псевдочиновники прислужують ворогу та агітують місцевих приєднати Маріуполь до держави-агресора.

Зазначають що це вже не перше кримінальне провадження, розпочате за фактами вчинення злочинів так званим маріупольським мером та його "свитою".

Наразі у рамках спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно псевдоголови та трьох з його заступників за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Також стосовно "мера" завершено розслідування і за фактом добровільного зайняття посади в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Максимальне покарання за сукупністю вказаних злочинів – довічне позбавлення волі.

Довідка

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч – депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили "мером" Маріуполя та створюють картинку "відновлення життя міста".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: