fbpx
Сьогодні
20:26 25 Сер 2022

Британія допоможе у відновленні української транспортної мережі

Міністри інфраструктури України та Великої Британії в четвер підписали Спільний план дій щодо допомоги у відновленні української транспортної мережі, в межах якого Лондон пропонує кошти, інженерну експертизу та транспортні засоби.

Про це повідомляє міністерство інфраструктури України, передає ЄП.

Згідно з ухваленим Планом, Велика Британія погоджується надавати експертизу від британських приватних організацій, передасть п'ять автобусів для покращення мобільності українського населення та придбає обладнання для відновлення критично важливих маршрутів експорту зерна.

Окрім цього, британські партнери запропонують план з реконструкції аеропортної, злітно-посадкової та портової інфраструктури, а також працюватимуть з міністерством інфраструктури України над можливістю навчання персоналу аеропортів, диспетчерів повітряного руху та авіаційної безпеки.

Як нагадують у Мінінфраструктури, на початку цього року Велика Британія взяла на себе головування на Міжнародному туристичному форумі і зобов'язалася об'єднати глобальних партнерів на знак солідарності проти вторгнення в Україну.

Під час головування Великої Британії МТФ розпочне нове дослідження впливу війни на транспорт і поділиться конструктивними порадами щодо сталої реконструкції інфраструктури.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: