fbpx
Сьогодні
09:54 24 Сер 2022

Цинізм Лукашенка: президент білорусі побажав українцям мирного неба й толерантності в День Незалежності

Фотог: Белта

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко привітав народ України із Днем Незалежності

Про це йде мова на сайті президента Республіки Білорусь.

Зазначимо, що саме Лукашенко надав територію своєї країни для наступу росіян на Україну та став спільником путіна у війні.

"Переконаний, що сьогоднішні протиріччя не зможуть зруйнувати багатовіковий фундамент щирих добросусідських відносин між народами двох країн.

Білорусь і надалі продовжуватиме виступати за збереження злагоди, розвиток дружніх взаємоповажних контактів на всіх рівнях", наголосив очільник білорусі.

Лукашенко також заявив, що зичить українцям "мирного неба, толерантності, мужності, сили та успіхів у відновленні гідного життя".

Нагадаємо, що 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з кількох напрямків, у тому числі з території білорусі.

Навіть після виведення своїх військ із північних областей України РФ продовжує завдавати ракетних ударів саме із республіки білорусь.

Нещодавно, Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний висловив занепокоєння розташуванням ракетних систем уздовж державного кордону з боку білорусі.

А 16 серпня ворог підняв літаки з території білорусі і, намагаючись замаскувати авіаційну активність під тренувальні польоти, завдав ракетного удару двома керованими авіаційними ракетами X-59, імовірно, з винищувачів-бомбардувальників Су-34 по військовому аеродрому на Житомирщині.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: