fbpx
Сьогодні
11:07 24 Сер 2022

Кисень, яким має дихати кожна країна: українські зірки про нашу незалежність

Фото: ТАБЛОІД

24 серпня 2022 року Україна святкує свою свободу в умовах повномасштабної війни

Про це пише ТАБЛОІД.

Нагадаємо, що рівно півроку тому росія почала зухвале і жорстоке вторгнення в Україну.

За цей час кожен український артист та культурний діяч устиг обрати свій фронт боротьби.

З'явилися публічні звернення до аудиторії у соцмережах, нові пісні, кліпи про війну, благодійні концерти, волонтерство та захист Вітчизни зі зброєю в руках.

До 31-го Дня Незалежності України ми поставили зіркам два запитання: хто для вас є знаковими персонами українського шоубізнесу років Незалежності та що означає для вас Незалежність зараз, під час війни?

Усі зійшлися в одному: Незалежність – це головна умова існування будь-якої країни і те, за що ми маємо боротися до кінця.

ІГОР КОНДРАТЮК

Ігор Кондратюк

Фото: ТАБЛОІД

Святослав Вакарчук, Олександр Пономарьов, Ірина Білик, Андрій Хливнюк, Руслана, Джамала, Діма Монатік, Оля Полякова, дует Потап і Настя, Олег Винник, ДзіДзьо.

Насправді, з точки зору шоубізнесу їх було більше. ВВ, обов'язково Скрябін. Я готовий назвати 50 знакових фігур українського шоубізнесу. Могилевська, а Лорак?! Знаки – вони різного кольору…

Важко уявити український шоубіз без "Караоке на Майдані" і програми "Шанс".

Війна не змінила моє розуміння Незалежності як необхідної та достатньої умови існування і розвитку українського народу в складні держави Україна.

ТІНА КАРОЛЬ

Тіна Кароль

Фото: ТАБЛОІД

Україна подарувала нам величезну кількість знакових артистів, які сформували музичний світогляд одразу кількох поколінь.

Початок дев'яностих приніс в життя музику, на якій виросло моє покоління: Брати Гадюкіни, Скрябін, Табула Раса, Олександр Пономарьов, Юрко Юрченко, Наталка Могилевська, Ірина Білик, Тарас Петриненко.

Український рок неможливий без визначних груп Брати Карамазови, Океан Ельзи, Бумбокс та The Hardkiss. Реп в незалежній Україні починався з групи Вхід у змінному взутті, а сьогодні він віднайшов нове звучання в крутій виконавиці та авторці гучних українських пісень alyona alyona. Обличчям нової інтерпретації українського фолку вважаю Катю Chilly та Alina Pash.

Руслана, Джамала, Kalush Orchestra принесли Україні перемогу на "Євробаченні" у дуже важливі моменти історії для нашої країни.

Під час війни незалежність України стала моєю особістою незалежністю. Я повністю ототожнюю себе зі своєю країною. Її спокій – мій спокій, її живі діти – мої живі діти, її право на самовизнання – моє право на самовизнання.

Війна показала, хто є хто, вона зірвала маски удавання та півтонів, вона окреслила друзів та недругів. Вона затвердила в мені розуміння, що незалежність України – моя особиста мета, і я служитиму їй, буду вдячна їй, як дитина своїм батькам.

НАТАЛІЯ МОГИЛЕВСЬКА

Наталя Могилевська

Фото: ТАБЛОІД

Кожен виконавець в українському шоубізнесі – знакова персона! Бо кожен має свій неповторний почерк, стиль і унікальну "формулу успіху".

Наталя вже майже 30 років на сцені, тож на власному досвіді знає всі етапи розвитку українського шоубізнесу.
Незалежність завжди, не тільки під час війни і не тільки для мене, а для кожного українця – це святе! Незалежність, свобода, воля і незламність – це генетичний код нашої нації.

МОНРО

Монро

Фото: ТАБЛОІД

Складне питання… першим на думку спав гурт Океан Ельзи, але два невдалих походи Вакарчука в політику одразу нівелювали досягнення та значимість. Просто мені складно відділяти мистецтво, творчість від персоналії.

Знакові всі, хто був і є на сцені. Вони всі вплинули на свідомість українців. Добре або погано – це вже інша річ.

Монрітта залишається в Києві, підтримує українців своєю мудрістю та мотивує вірити в найкраще і жити повноцінним життям.

Як показала війна, Україна залежна від допомоги, участі, тієї ж зброї союзників, простих людей, які прихистили мільйони українців. А з іншого боку, як з'ясувалося, світ залежить від України: продовольчі товари, родючі землі та інше.

Але ж, якщо казати про незалежність України, як країни – то це гарантована свобода, можливість самостійно приймати рішення, плекати та цінувати традиції, розвивати промисловість, культуру та соціум і захищати своє.

АЛАН БАДОЄВ

Алан Бадоєв

Фото: ТАБЛОІД

Ірина Білик. Вона перший артист, яку я почув, поки жив у Горлівці. Саме її творчість стала для мене порталом до української музики. Пізніше була Руслана зі своїм першим альбомом, гурт "Океан Ельзи" і останні роки – Onuka.

Бадоєв повернувся до Києва ще на початку квітня і замість музичних кліпів, яких у його арсеналі понад 500, почав знімати документальний фільм про війну.

Для мене незалежність – це кисень, яким має дихати кожна країна. А для України – це передумова існування.

ДЖАМАЛА

Джамала

Фото: ТАБЛОІД

Дуже важко виділити когось окремо, адже українці – надзвичайно талановита нація.

Кузьма Скрябін. Мені здається, це людина, чиє ім'я назве майже кожен українець, якого ви попросите дати відповідь на подібне питання. Без перебільшення, "Скрябін" були тими, хто, власне, ще на початку 90-х й створював цей самий український шоубізнес.

Кузьма загинув 2-го лютого 2015 року, але його творчість і персона залишаються знаковими для України
Звісно, велика складова успіху цього гурту – це харизма його засновника й автора більшості пісень Андрія Кузьменка.

ДахаБраха. Важко переоцінити важливість цього гурту у культурній площині. Вони першопрохідці за межами України. Ті, хто популяризував українську культуру у світі задовго до того, як та потрапила у тренд, а українські артисти відправились у закордонні тури.

ДахаБраха – це чисте українське етно, яке популяризується по всьому світові, на своєму кожному виступі ці музиканти підіймають український прапор та підкреслюють, що вони з України. А фраза Марко Галаневича "Доброго вечора, ми з України" взагалі вже стала народною", – наголосила Джамала.

"Ой, у лузі червона калина похилилася" – і все стає зрозумілим. Окрім того, що Андрій Хливнюк безумовно талановитий музикант і справжній патріот своєї країни, він, сам того не очікуючи, став голосом українського народу у цій війні.

Незалежність – це найбільша цінність, яку взагалі може мати людина. Наша незалежність – основа нашої незламності.

Цього року українці довели всьому світу, що Незалежність для них не просто красиве слово, а і те, за що вони ладні битися й стояти до кінця. І як і всі, я також кожного дня дякую тим хлопцям і дівчатам, які зараз знаходиться у найгарячіших точках країнах й відстоюють нашу Незалежність і вдень, і вночі.

МАКС БАРСЬКИХ

Макс Барських

Фото: ТАБЛОІД

Перш за все це гурт "Океан Ельзи" та її соліст Слава Вакарчук. Дуже багато спогадів з дитинства чомусь пов'язані саме з творчістю цієї групи. В їхній музиці завжди був присутній патріотичний код, який сягнув далеко за межі музичного простору України.

Незалежність для мене є, у першу чергу, правом жити і дихати вільно на своїй землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: