fbpx
Сьогодні
20:06 23 Сер 2022

Зеленський назвав два ключових завдання Кабміну

Президент України Володимир Зеленський заявив, що основними завданнями Кабінету Міністрів на сьогодні є забезпечення заробітної плати військовим та опалювальний сезон в Україні. Висновки глава держави буде робити за результатами роботи уряду в цих напрямках.

Про це Зеленський сказав на пресконференції, відповідаючи на запитання, як він оцінює роботу уряду за 6 місяців широкомасштабної війни, повідомляє "Укрінформ".

"Оцінка уряду дуже проста. У них є завдання: нагодувати військових і високі заробітні плати – раз, опалювальний сезон – два, при тому, що нам усе підірвали. Бензин і вугілля, газ – все повинно бути в людей – три, при всіх ризиках воно не може зростати (в ціні – ред.) у десять разів <…> Буде людям дуже складно – чотири. Заробітні плати нашим учителям, медикам і пенсії – п'ять", – повідомив Зеленський.

Він наголосив, що "при всій повазі до всіх, але ключові речі на сьогодні заробітна плата армії та опалювальний сезон".

"Скажу вам відверто – дві речі треба пройти, тому що бачимо, звідки йде наступ. Наступ іде на полі бою, тому треба захищати, люди повинні бути мотивовані. І наступ іде енергетичний, енергетична атака. Я вважаю – це дві головні речі. Ще раз вибачте, будь ласка, населення України, що не називаю кожну вашу професію", – пояснив глава Української держави.

За словами Президента, якщо він відчуватиме, що за цими напрямками щось не спрацьовує, "тоді треба робити висновки".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: