fbpx
Сьогодні
18:19 23 Сер 2022

Розвідка пояснила для чого окупанти обстрілюють склади із золою Запорізької ТЕС

Українські розвідники повідомляють, що російські окупанти обстрілюють золовідвали Запорізької ТЕС, щоб підняти хмари радіоактивного пилу.

Про це повідомляє головне управління розвідки.

"Рашисти використовують новий метод створення потрібної "картинки" на Запорізькій атомній станції для маніпуляції думкою громадськості та впливу на світове співтовариство. Мінометні обстріли передмість Енергодару віднедавна мають конкретну ціль: золовідвали Запорізької ТЕС. Це місця складування золи, яка утворюється в процесі роботи теплових електростанцій. Ці відходи мають високу концентрацію отруйних речовин та рівень радіації, що мінімум в 2,5 рази перевищує природний фон. При висиханні утворюють пил, який здатен переміщуватися на значні відстані. Внаслідок мінометних ударів по золовідвалах утворюються хмари пилу, які розносяться вітром по околицях Енергодара", – вказано у повідомленні.

У ГУР додали, що моніторинг радіаційного фону, який здійснюється поблизу атомної станції, вказує на підвищення рівня радіації.

У відомстві повідомлють, що російські загарбники намагаються представити ці дані як результати міфічних "обстрілів з боку ЗСУ".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: