fbpx
Сьогодні
09:56 23 Сер 2022

Російські війська облаштовують під Херсоном переправу із барж на заміну Антонівському мосту, - розвідка Британії

За даними британської розвідки, РФ почала створювати поруч з пошкодженим Антонівським мостом під Херсоном переправу з барж

Про це йде мова в огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 23 серпня.

"На вихідних РФ, скоріш за все, почала пересувати баржі таким чином, щоб створити суттєвий плавучий міст через Дніпро поруч із пошкодженим Антонівським…

Якщо цей імпровізований міст добудують, він майже напевно збільшить пропускну здатність для переправи через Дніпро, порівняно з поромами.

Плавучий міст, скоріш за все, теж залишатиметься вразливим для українських атак", наголосили у ньому.

У попередньому огляді розповідали, що росія намагається мотивувати бойовиків маріонеткових "Л/ДНР" для посилення своєї групи військ на Донбасі.

Проблеми ускладнюються тим, що росія класифікує війну як "спеціальну військову операцію", що обмежує повноваження держави щодо правового примусу.

Також, за даними британської розвідки, частина російських загарбників вважає недоцільним продовжувати задіювати сили для участі у військово-парадних заходах, тоді як війська рф зазнають тяжких втрат в Україні.

Раніше розвідка Британії заявила, що у найближчі місяці ініціатива на фронті перейде до тієї сторони, яка зможе створити надійну та цілеспрямовану силу для наступальних операцій.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: