fbpx
Сьогодні
18:30 23 Сер 2022

Підтримати жінок із сивим волоссям: бренд Dove зробив свій логотип сірим

Dove запустив кампанію, покликану протидіяти дискримінації жінок із сивим волоссям.

Про це пише "The Drum", передає "Bazilik".

В чому проблема? Кампанію запустили після того, як канадська журналістка, телеведуча та старша редакторка популярної в країні програми новин CTV National News Ліза Лафламм втратила роботу через своє рішення припинити фарбувати волосся. Тоді старший керівник мережі "запитав, хто схвалив рішення "зробити волосся Лізи сивим". Лафламм пропрацювала на каналі 35 років.

Яке рішення? Бренд змінив свій золотий логотип на сірий у соціальних мережах, а також запустив флешмоб. У межах нього жінки мають викласти в соцмережі свої фото із чорно-білим фільтром і додати гештег #KeepTheGrey. Так намагаються висловити підтримку літнім жінкам і жінкам із сивим волоссям, які можуть стикатися з невиправданою дискримінацією на роботі чи деінде.

бренд Dove зробив свій логотип сірим

Який результат? У межах кампанії Dove також пожертвує $100 000 Catalyst, глобальній некомерційній організації, яка прагне зробити робочі місця повсюди інклюзивними для жінок.

Dove

Це точно працює? Разом із експертками "Рубрика" розбиралася, навіщо жінкам рішення не зафарбовувати волосся.

Сивина — це природно, це не гарно і не потворно, вважає Анна Мельничук, пофесійна візажистка. Це як бути брюнеткою чи блондинкою — просто варіант норми.

"Я люблю свою сивину, і не соромлюся її. Це частина мене, і я не хочу цю частину ховати чи міняти. Я така, яка я є. Я спокійно ставлюся до старості і не хочу витрачати сили на боротьбу з нею. Тому що вік все одно переможе! Старіти — це нормально. Скільки нервових клітин, грошей та часу економить такий підхід!".

Інша наша експертка, Олена Стельник теж спробувала відмовитися від фарбування. Досвід виявився цікавим, але, як зізнається жінка, й дуже непростим для публічної особи.

"Мені нелегко, правда. Звичайно, що близькі люди не стали любити мене менше. Інша справа — публічність. Якщо жінка добре виглядає, це можуть не помітити, а якщо "погано", то передусім побачать це, а не будуть слухати, що ти говориш".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: