У Греції створили протипожежну кампанію на тлі рекордної посухи в Європі

Міністерство кліматичних криз і цивільного захисту Греції запустило кампанію про небезпеку пожеж під час спеки.

Проєкт назвали Fire Protection ("Протипожежний захист"). Він показує, як будь-яка іскра може спричинити пожежу. З такими надзвичайними ситуаціями борються пожежники в усій Європі, адже літо 2022 року може стати найспекотнішим за останні 500 років. У Греції цього літа також спалахнули лісові пожежі поблизу основних туристичних точок в Афінах і Мегарі.

У кампанію входять чотири ролики, що показують, як люди ненароком можуть спровокувати масштабні пожежі. У відео видно, що людина — крихітна у порівняннні із заподіяною шкодою.

"Наша кампанія хоч і була локальною, проте була присвячена глобальній проблемі. І ми хотіли, щоб вона мала всесвітньо визнане розуміння, попередила якомога більше людей і, зрештою, зменшила кількість лісових пожеж у Греції, щоб захистити нашу країну, нашу планету, наш дім", — говорить Вангеліс Толіас, креативний директор The Newton's Laboratory, агенції, яка створила кампанію.

Аномальну посуху в Європі вже назвали найстрашнішою за останні 500 років.

У Мережі з'явилися жахливі кадри із наслідками.

Метеорологи говорять про те, що погіршення кліматичних умов призвело до надзвичайно посушливої зими та весни на європейському континенті. За ними послідували рекордно високі літні температури, що призвело до перегрівання і пересихання найбільших європейських річок.

Так, у Франції падіння рівня річок спричинило скорочення генерації атомних електростанцій, що виробляють 70% електроенергії в країні, оскільки водні артерії охолоджують реактори АЕС.

Метеорологи поки що не мають оптимізму щодо майбутнього. Вони вважають, що посуха, швидше за все, продовжиться протягом наступних місяців без істотних покращень. Далі інтенсивність та частота посух у Європі різко зростуть як на півночі, так і на півдні. Владі потрібно терміново думати над тим, як впоратися з новими реаліями.

Свіжі дописи

  • Новини

Кабмін дозволив ДСНС надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту

Уряд ухвалив рішення, яке матиме вагоме значення для відновлення. Так, сьогодні, 30 квітня, Кабінет Міністрів… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

В Україну екстрадували організатора “схем для ухилянтів”, який переховувався в ЄС, – СБУ

За матеріалами Служби безпеки правоохоронні органи Болгарії екстрадували в Україну лідера злочинної організації, яка вивозила… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів

Під час засідання 30 квітня Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів. Про… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зробити робота і перші кроки в IT: як сільські школи відкривають наукові лабораторії

Мрія — перший крок до успіху! Доведено школами в невеликих містах і селах. Адже саме… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Як вибрати журнальний столик на будь-який гаманець та смак у Києві

Обираючи журнальний столик, кожен з нас звертає увагу на дизайн, практичність та якість матеріалів. Особливо… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

ППО та дронами: Латвія погодила передачу нового пакету військової допомоги для України

Прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня заявила про надання Україні нового пакета військової допомоги. Відповідну інформацію посадовиця оприлюднила у… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.