fbpx
Сьогодні
20:07 22 Сер 2022

Пресофіцер поліції Донеччини врятував з-під обстрілу цуценя: фото

Фото: dn.npu.gov.ua

Песика кількох місяців від народження Павло Дяченко знайшов на руїнах у Бахмуті, коли фіксував воєнний злочин росії. Поліцейський не зміг залишити маленького напризволяще, чим врятував тварині життя  –  вже за годину у те місце знову поцілили рашисти. Рем щиро любить свого рятівника та завжди поруч із ним – і на службі, і вдома. 

«Він був зовсім маленьким, наляканим та беззахисним, а з неба падав «вогняний дощ». Я не міг залишити його в небезпеці», – згадує поліцейський Павло Дяченко, передає пресслужба поліції Донеччини.

Того дня росіяни накрили страшним вогнем місто. Били артилерією та касетними боєприпасами, навколо  – вибухи та пожежі. Комунікаційник поліції Бахмута разом із керівництвом та слідчо-оперативною групою виїхав до місця обстрілу для документування та надання допомоги людям.

Бахмут цуценя поліція

Фото: dn.npu.gov.ua

«Ми працювали у місті, і побачив цуценя. Людей поруч не було. Почався обстріл – він заскиглив, вирішили забрати. За годину виявилося, що снаряд влучив просто в те місце, звідки я забрав Рема», – розповідає поліцейський.

Пес залишився жити зі своїм рятівником. Тепер він завжди поряд з Павлом Дяченко, навіть під час виїзду на місця обстрілів – «допомагає» фіксувати воєнні злочини.

«Коли небезпечно, він чекає в автомобілі, в інший час – завжди поруч. Проте встиг пройти бойове хрещення»,- говорить правоохоронець.

Бахмут цуценя поліція

Фото: dn.npu.gov.ua

Так, під час виїзду разом з ювенальними поліцейськими до багатодітних родин окупанти відкрили вогонь. Пресофіцер швидко схопив цуценя та впав на землю, накрив його собою. Вже за секунду хвостова частина снаряду впала у кількох метрах від них.

«Він відчуває, коли почнеться обстріл, одразу ховається та скиглить, він – як дзвіночок, і ми всі знаємо, що треба ховатися. Для кожного поліцейського у відділі він розрада, психологічне розвантаження, його всі знають і люблять», – зізнається Павло Дяченко.

Поліцейський розповідає, що люди при можливості евакуюються разом із тваринами.

Бахмут цуценя поліція

Фото: dn.npu.gov.ua

«Був випадок у Сіверську, приїхали документувати обстріл та завезти гумдопомогу. До нас підійшла жінка та попросила вивезти її з чоловіком, який майже осліп через стреси. Побігла за сумкою. Дивлюся, а там кіт. Навіть особисті речі не взяли, а вирішили забрати тварину», – згадує комунікаційник.

Павло Дяченко на службі 21 рік. Після закінчення школи у 2001 році вступив до Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка – мріяв працювати правоохоронцем, а родина повністю підтримала бажання сина.

Після успішного закінчення вузу юний офіцер обійняв посаду слідчого у відділі поліції Костянтинівки. Шість років він розслідував кримінальні справи, а коли запропонували перейти на посаду помічника начальника поліції зі зв'язків із громадськістю – одразу погодився. Поліцейський розумів, що завдяки його діяльності люди оперативно дізнаватимуться достовірну інформацію. До нових обов'язків входило висвітлення новин, фільмування злочинів та роботи поліції, співпраця зі ЗМІ, проведення брифінгів тощо.

Бахмут цуценя поліція

Фото: dn.npu.gov.ua

У 2014 році регіон став прифронтовим, це вплинуло й на специфіку роботи комунікаційників поліції. Нові завдання – документування збройної агресії бойовиків, виїзди на блокпости та у «гарячі» точки регіону.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України майор поліції продовжив працювати у пресслужбі правоохоронних органів. Поліцейський разом із слідчо-оперативною групою щодня виїжджає до місць обстрілів, де фільмує воєнні злочини ворога, щоб люди всього світу мали доступ до достовірної інформації щодо наслідків військових дій рф проти мирного народу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: