fbpx
Сьогодні
15:27 22 Сер 2022

На війні вже загинули близько 9 тисяч українських захисників, - Залужний

На війні вже загинули близько 9 тисяч героїв, а захисники на фронті перебувають у постійному пеклі.

Про це сказав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час виступу на ветеранському форумі "Захисники. Перекличка. Там де ми, там Україна", передає "Укрінформ".

"У війні беруть участь не тільки військовослужбовці й не тільки ті, хто взяли до рук зброю. Наші маленькі діточки, які зовсім ні в чому не винні, окрім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час, вони дійсно нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту, і захисту як отам біля Соледара, біля Бахмута, біля Великої Новосілки, так і тут, бо їхній батько пішов на фронті, можливо, входить до числа тих майже 9 тисяч героїв, які загинули", – сказав Залужний.

Однак він не уточнив, чи цифра стосується лише військовослужбовців ЗСУ чи також інших формувань, і який період вона охоплює.

Водночас Залужний підкреслив, що українські захисники, які зараз обороняють країну на фронті від російських загарбників, перебувають у постійному пеклі й відпочити можуть лише у час зміни місця виконання бойових завдань.

"Ми, військовослужбовці ЗСУ та ті, які належать до Сил оборони, які щоденно, кожну хвилину відчувають запах смерті поруч. Цей запах неможливо сплутати ні з чим, він постійно поруч, присмак крові, який не зникає, навіть якщо намагатися його заглушити чимось іншим, він не зникає. Це присмак гірких сліз — він не зникає, і це постійне на сьогодні пекло. І єдиний відпочинок на сьогодні, – це зміна одного пекла на інше, і в цей період між змінами двох локацій виконання бойових завдань і є відпочинок. І ці люди, дай Боже, скоро повернуться, звісно, з перемогою", – наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Водночас він додав, що участь у цій війні беруть жінки, які як дружини або матері військовослужбовців опиняються під завалами власних будинків, у які влучили російські снаряди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: