fbpx
Сьогодні
13:11 21 Сер 2022

За 4 дні у Латвії зібрали понад 500 тисяч євро на Bayraktar для ЗСУ

У Латвії зібрали 510 тисяч євро за чотири дні на покупку безпілотника Bayraktar для українських захисників

Про це пише латвійський портал LSM.

Як зазначили у виданні, станом на ранок 21 серпня зібрано 536 304 євро. На покупку одного безпілотника потрібно 4,5 мільйона євро.

У LSM повідомили, що кампанія зі збору коштів розпочалася 16 серпня на порталі Ziedot.lv. В акції вже взяли участь понад 15 тисяч людей.

Керівник благодійної організації Ziedot.lv Рута Диманта закликала більше людей зробити свій внесок — пожертвування не обов'язково має бути великим.

"Нас порівняно багато. Працездатного населення – близько 700-800 тисяч. Якщо кожен пожертвує 5-10 євро, то ми швидко зможемо досягти запланованої мети", сказала вона.

Акцію також підтримує Міноборони Латвії. Саме відомство зобов'язалося, коли коштів буде достатньо, придбати безпілотник та доставити його до України.

Нагадаємо, що у Латвії 16 серпня розпочався збір коштів на придбання безпілотного літального бойового апарату "Байрактар" для Збройних сил України.

Також, литовський журналіст Андрюс Тапінас 25 травня розпочав кампанію зі збору коштів на "Байрактар" Україні. Збір вдалося закрити за три дні.

 Після цього турецька компанія-виробник заявила, що зворушена солідарністю литовців.

Саме це послугувало тому, що Туреччина вирішила подарувати безпілотник, а зібрані кошти можна буде спрямувати на інші потреби України.

Надихнувшись прикладом Тапінаса, як писала Рубрика, в Україні фонд Сергія Притули організував збір на три "Байрактари", який закрили за три дні.

При цьому зібрали кошти майже на чотири безпілотники. Компанія "Байкар" і цього разу заявила, що передасть три безпілотники безоплатно.

Наразі збір на "Байрактар" для України триває у Польщі, його ініціював журналіст Славомір Сєраковський.

Після цього аналогічні кампанії зі збору коштів ініціювали в Норвегії, Польщі та Канаді.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: