fbpx
Сьогодні
18:26 21 Сер 2022

У Запорізькій області готуються до візиту місії МАГАТЕ

Місія МАГАТЕ може найближчим часом відвідати Запорізьку АЕС. Місцева влада вже готується до ймовірного візиту експертів.

Про це повідомляє Запорізька ОВА.

За словами голови ОВА Олександра Старуха, підготовка до візиту наглядової комісії вже йде, проте все буде залежати від безпекової ситуація на АЕС.

"Багато залежить від того, як та сторона буде дотримуватися принципів ядерної безпеки та принципів здорового глузду. Стабілізація ситуації на ЗАЕС здебільшого завдання міжнародної спільноти та організацій, які за це відповідають", – зазначив Старух.

Він також додав, що пошкоджена естакада на Запорізькій АЕС не є об'єктом інфраструктури блоків чи обладнання. Тому ситуація залишається складною, але контрольованою.

"Ситуація залишається складною. Вживаються всі можливі заходи, а наші оператори працюють в таких умовах", – сказав глава ОВА.

Нагадаємо, на тему Запорізької АЕС з путіним напередодні телефоном спілкувався президент Франції Еммануель Макрон. Розмова відбулася вперше після майже тримісячної перерви.

Путін в розмові з Макроном погодився на спрямування місії МАГАТЕ на ЗАЕС.

Напередодні, Президент Франції Еммануель Макрон планував обговорити з президентом України Володимиром Зеленським ситуацію на Запорізькій атомній електростанції.

Довідка

Нагадаємо, що росія захопила Запорізьку атомну станцію на півдні України, найбільшу в Європі, незабаром після початку вторгнення.

Українська сторона звинуватила росію у відновленні обстрілів станції.

Загарбники ледь не щодня обстрілюють найбільшу в Європі атомну станцію.

Це викликає побоювання ядерної катастрофи.

Через що Україна змушена була звернутися до світу з попередженням, що наслідки цих російських злочинів можуть бути рівноцінні застосуванню атомної бомби.

Днями небезпечну ситуацію обговорили на засіданні Радбезу ООН.

Учасники обговорення прийшли до спільного висновку, що місія МАГАТЕ повинна отримати доступ на станцію.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: