fbpx
Сьогодні
20:02 21 Сер 2022

У Кабміні заявили, що до кінця року Україна очікує від ЄС "політичної ясності" щодо членства

Photo: Getty Images

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна хоче до кінця року отримати від лідерів ЄС політичну ясність щодо наступних кроків на шляху до членства.

Як повідомляє "Укрінформ", таке Стефанішина заявила під час відкриття комунікаційної кампанії "Разом ми Європа" в неділю.

"Нам потрібно розуміти, наскільки тривалим і складним буде наш шлях до членства в Європейському Союзі, і не лише у переговорному сенсі. Нам дійсно треба буде виконати необхідні складові для приєднання до ЄС. У нас для цього є енергія і бажання. Єдине, чого нам не вистачає, – політичної ясності щодо наступних кроків", – сказала Стефанішина.

Вона додала, що Україна прагне уникнути бюрократичності в процесі вступу до ЄС і водночас максимально демонструє свою спроможність пройти всі необхідні юридичні процедури, пов'язані з членством.

"Враховуючи виклики, з якими стикається Україна, і те, що відданість українського народу і України принципам демократії є очевидними, а також те, що ми майже на 70% виконали всі зобов'язання за Угодою про асоціацію, це дає можливість нам говорити, що нас не потрібно оцінювати з нуля, а треба ухвалювати політичні рішення. І ми хочемо таку політичну ясність отримати вже до кінця року", – додала віцепрем'єрка.

За її словами, бажання такої політичної ясності з боку України – "це не політичний тиск, а забезпечення людям подальшого сенсу політичної діяльності".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: