fbpx
Сьогодні
17:56 21 Сер 2022

"Ми не хочемо, щоб росія була нашим сусідом": Чехія та Словаччина закликали підтримувати Україну

Фото - novinky.cz

Прем'єр-міністри Чехії Петр Фіала та Словаччини Едуард Геґер 21 серпня виклали спільне відеозвернення з нагоди Празької весни 1968 року, у якому закликали продовжувати підтримку України під час російської агресії.

Про це повідомили у відеозверненні прем'єр-міністри Чехії Петр Фіала та Словаччини Едуард Геґер, пише "Європейська правда".

Як йдеться у повідомленні, 21 серпня прем'єр-міністри Чехії та Словаччини виклали спільне відеозвернення з нагоди Празької весни 1968 року, у якому закликали продовжувати підтримку України під час російської агресії.

"Одразу після початку російської агресії стало очевидно, що ми не повинні сидіти склавши руки й спостерігати за ситуацією в Україні, а навпаки – активно допомагати", – зазначив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер сказав, що від підтримки України залежить безпека й інших держав.

"Наша активна підтримка ще більш важлива, оскільки жахи війни й страждання цивільних відбуваються буквально по сусідству з нами… Підтримуючи Україну, ми також підтримуємо власну безпеку. Ми не хочемо, щоб Росія була нашим сусідом", – додав Геґер.

Прем'єр-міністри також зауважили, що попри те, що вже майже 30 років їхні країни живуть окремо, їх єднає спільна історія.

"Для громадян Чехословаччини то був день (21 серпня 1968 року) зради й змарнованих надій, які тодішні свідки ніколи не зможуть стерти зі своєї пам'яті", – сказав Геґер.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: