fbpx
Сьогодні
16:05 21 Сер 2022

Маасікас запевнив, що Євросоюз розробить восьмий пакет санкцій проти росії

Фото: Рубрика

Євросоюз розробить наступний, восьмий пакет санкцій проти росії через її вторгнення в Україну

У цьому впевнений Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Свою думку Маасікас висловив на пресконференції з нагоди відкриття комунікаційної кампанії "Разом ми Європа" у відповідь на запитання, чи розпочав ЄС роботу над восьмим пакетом санкцій.

"Усі вже ухвалені санкції ЄС постійно моніторяться, проводиться аналіз їхньої результативності на наявність якихось лазівок чи можливості їх вдосконалення.

Цей процес триває повсякденно. Гадаю, зараз не можна сказати, що в Брюсселі період дуже активної роботи, але вона триває так само, як і в державах-членах, які вимагають більше санкцій.

Інституції ЄС мають це враховувати, і вони це роблять. Тому я не можу дати вам якихось деталей щодо цього – повідомити, коли і як це відбудеться.

Але я впевнений у тому, що цього (восьмого пакета санкцій. – ред.) варто очікувати. І це буде", наголосив посол Євросоюзу.

Нагадаємо, що Євросоюз наприкінці липня затвердив черговий, сьомий пакет санкцій щодо росії через її вторгнення в Україну.

Обмеження стосуються заборони експорту золота та ювелірних виробів з росії та блокування європейських активів Сбербанку.

Санкції також передбачають нові заходи експортного контролю та обмеження проти понад 50 юридичних і фізичних осіб.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: