fbpx
Сьогодні
13:58 21 Сер 2022

Через війну у Чорному морі вже загинуло понад 5 тисяч дельфінів

Фото: Аlexandro900 / Depositphotos

Через війну в Україні у Чорному морі продовжують гинути тварини

Про це інформує Рубрика, посилаючись на організацію "Відкриті клітки".

Як зазначили, кількість загиблих дельфінів перевищує 5 тисяч тварин.

"Море викидає на берег не більше 5% від всіх загиблих тварин", пояснює біолог та співробітник парку "Тузлівські лимани" Іван Русєв.

Решта ж 95% – йдуть на дно моря.

У організації наголосили, що через неможливість реального підрахунку загиблих тварин, реальна кількість жертв у екосистемах може бути значно більшою.

"Вони недоступні для виявлення та підрахунку з берега, тому ми вважаємо, що за часи війни російських варварів проти України, вже загинуло, імовірно, десятки тисяч дельфінів", так вважає вчений.

Нагадаємо, наприкінці червня Іван Русєв припускав, що через повномасштабну агресію росії у Чорному морі загинуло понад 3 тисячі дельфінів.

Чому в Чорному морі гинуть дельфіни та скільки нам доведеться чекати, щоб відновити їхню популяцію

А на початку липня на берег моря викинуло ще 4 морських ссавців. На думку біолога, причиною їхньої смерті є використання надводних та підводних човнів з гідролокаторами.

Нагадаємо, в кінці липня кореспондент Рубрики теж побував в Національному природному парку "Тузлівські лимани", щоб з'ясувати, наскільки згубною є війна для довкілля.

Чому зоологи та працівники національних парків б'ють на сполох, і якими шляхами нам доведеться відновлювати популяції цих прекрасних жителів моря — розбираємося разом з Іваном Трифоновичем Русєвим, директором НПП "Тузлівські лимани", та Павлом Євгеновичем Гольдіним — українським зоологом, палеонтологом та провідним науковим співробітником Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена.

Що розповіли науковці, читайте у статті: "Чому в Чорному морі гинуть дельфіни та скільки нам доведеться чекати, щоб відновити їхню популяцію".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: