fbpx
Сьогодні
15:08 20 Сер 2022

У Запорізькій області ЗСУ знищили ворожий радіолокаційний комплекс "Зоопарк-1" і танки

Фото: Uk.wikipedia

Українські військові на Запоріжжі знищили рідкісний російський радіолокаційний комплекс "Зоопарк-1"

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Facebook Генштабу ЗСУ.

До того ж, військові виклали також відео знищення ворожих танків.

"19 серпня в Запорізькій області українські захисники знищили рідкісний зразок рашистського "аналоговнєта" – радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби "Зоопарк-1″ та чотири одиниці автомобільної і броньованої техніки", написали у повідомленні Генштабу.

Також наголошують, що точне влучання по визначених координатах повністю вивело з ладу техніку, яка дозволяла коригувати вогонь ворожої артилерії.

Генштаб також оприлюднив ще одне відео зі знищенням російської техніки.

Де і коли це сталося у ЗСУ не повідомили.

Проте пожартували, що це була "невдала спробу запуску російських танкістів в космос" і що захисники "будуть пробувати далі".

Як повідомляла Рубрика, втрати російських загарбників, з початку повномасштабного вторгнення рф, в Україні сягнули вже близько 44,9 тис. осіб, 1907 танків та сотень одиниць військової техніки.

Як писала Рубрика, за даними британської розвідки, війна в Україні показала численні невдачі російських командирів у забезпеченні бойової дисципліни на низовому рівні.

Одним з таких прикладів є використання динамічного захисту танків.

Довідка

"Зоопарк-1" (індекс ГРАУ — 1Л219М) — радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби (контрбатарейна РЛС) на шасі МТ-ЛБу.

Призначений для розвідки позиції вогневих засобів супротивника (РСЗВ, артилерійських і мінометних позицій, пускових установок тактичних ракет і комплексів ППО тощо), розрахунку траєкторій снарядів і ракет, коригування вогню дружніх вогневих засобів, стеження за повітряним простором і контролю за безпілотними літальними апаратами.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: