fbpx
Сьогодні
11:24 20 Сер 2022

Британська розвідка припустила до кого може перейти ініціатива на російсько-українському фронті у найближчі місяці

English version here

У найближчі місяці ініціатива на фронті перейде до тієї сторони, яка зможе створити надійну та цілеспрямовану силу для наступальних операцій

Про інформує Рубрика, посилаючись на огляд, опублікований Міноборони Британії в суботу, 20 серпня.

У британській розвідці зазначили, що минулого тижня відбулися лише мінімальні зміни у територіальному контролі вздовж лінії фронту.

На Донбасі після невеликих наступів з початку серпня російські війська підійшли до околиць міста Бахмут, але ще не прорвалися до населеного пункту.

До того ж, росія не робила серйозних зусиль для просування на запорізькому чи харківському напрямках.

На південному заході ні українські, ні російські війська не просунулися на херсонській лінії фронту.

Проте дедалі частіші вибухи в тилу російських військ, ймовірно, створюють навантаження на російську логістику та авіабази на півдні, вважають британські розвідники.

"Малоймовірно, що ситуація суттєво зміниться наступного тижня.

Російські сили на цей момент, ймовірно, готові лише до обмежених локальних атак, рідко за участю більше ніж роти військ.

Однак у найближчі місяці ініціатива перейде до тієї сторони, яка зможе створити надійну та цілеспрямовану силу для наступальних операцій", наголошують в огляді.

Раніше британська розвідка повідомляла, що Джанкой в окупованому Криму, де вибухнув склад боєприпасів і пошкоджена залізниця, є ключовим вузлом для російських операцій на півдні України.

У британській розвідці також вважають, що на харківському напрямку РФ своїми діями, швидше за все, намагається добиватися того, щоб Україна змушена була залишати там певні сили і не перекидати їх на важливіші напрямки.

Також, російські війська не змогли встановити динамічний захист на свої танки, що є повторенням помилок Першої чеченської війни.

Раніше розвідка Британії повідомляла, що кораблі Чорноморського флоту росії продовжують займати вкрай оборонну позицію, патрулювання зазвичай обмежується акваторією в межах видимості кримського узбережжя.

Британська розвідка вважає, що з огляду на обмежений ланцюг поставок, розмір запасів, які створила російська армія, буде ключовим для її витривалості на правому березі Дніпра в Херсонській області.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: