fbpx
Сьогодні
19:27 19 Сер 2022

ЗСУ відбили атаки окупантів на сході та зупинили спробу прориву на півдні

Російські окупанти здійснили декілька атак на Донбасі, проте українські захисники відбили їх. Також ЗСУ зупинили спробу прориву на кордоні з Херсонською та Миколаївською областями.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Білорусь продовжує проводити навчання військово-повітряних сил та протиповітряної оборони. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.

Окупанти з артилерії обстріляли цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Пушкарі Чернігівської області та Миропілля і Павлівка на Сумщині.

З артилерії та танків окупанти обстріляли населені пункти Харків, Протопопівка, Петрівка, Слатине, Великі Проходи, Коробочкине, Мілова та Гусарівка. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Старого Салтова і Явірського.

Російські війська намагалися прорвати оборону наших військ у напрямках Питомника, отримали відсіч та відступили. Здійснили дистанційне мінування місцевості в районах Старого та Верхнього Салтова.

Противник обстрілював з артилерії різних типів райони неподалік Дібрівного, Вірнопілля, Чепіля та Богородичного.

Українські воїни відбили штурм у напрямку населених пунктів Карнаухівка, Дібрівне, Вірнопілля та Долина. Ворог зазнав втрат та відійшов.

Окупанти намагалися витіснити ЗСУ з позицій, тому з танків та артилерії обстрілювали території неподалік Сіверська, Григорівки, Берестового та Івано-Дарʼївки.

Також армія РФ без успіху вела штурм у напрямку Виїмки та Івано-Дарʼївки, отримали жорстку відсіч та відійшли.

Обстріли зафіксовано поблизу населених пунктів Світле, Соледар, Берестове, Вершина, Білогорівка, Залізне, Яковлівка. Ворог задіяв авіацію для ударів неподалік Соледара і Яковлівки.

Окупанти штурмували у напрямку населених пунктів Бахмут, Соледар, Кодема, Бахмутське і Зайцеве, але відійшли.

Противник обстрілював райони біля населених пунктів Новоукраїнка, Красногорівка, Водяне, Мар'їнка, Шевченко, Ласточкине, Авдіївка і Опитне. Завдав авіаудару поблизу Мар'їнки, Новоселівки Другої та Невельського.

Противник вів наступ у районах населених пунктів Опитне, Піски і Майорськ, успіху не мав, відійшов.

Окупанти обстрілювали райони неподалік Великої Новосілки, Павлівки, Новомихайлівки та Золотої Ниви. Противник завдав авіаційних ударів поблизу Павлівки і Новомихайлівки. Біля останнього ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення, зазнав втрат та відступив.

З артилерії та танків армія РФ обстріляла райони населених пунктів Самійлівка, Гуляйполе, Преображенка, Мала Токмачка, Полтавка, Новосілка, Темирівка, Залізничне і Новоандріївка. Завдала авіаударів біля Щербаків, Дорожнянки та Новосілки.

Окупанти намагаються втримати займані позиції та не дозволити українським військам просунутися. Ворог обстрілює з важкого озброєння всю лінію фронту.

Армія РФ завдала авіаційних ударів неподалік Миколаївського, Нового Життя, Первомайського, Білої Криниці та Лозового.

Ворог спробував прорвати оборону ЗСУ біля села Кірове на кордоні Херсонської і Миколаївської областей. Проте захисники зупинили атаку, а окупанти зазнали значних втрат.

Російські кораблі продовжують блокувати судноплавство та тримати в акваторіях ракети для ударів по території України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: