fbpx
Сьогодні
22:44 19 Сер 2022

Зеленський заявив, що влада притягне до відповідальності всіх, хто віддає накази та здійснює удари по українських містах

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський наголосив, що влада притягне до відповідальності всіх, хто віддає накази та здійснює удари по українських містах.

Про це йдеться в його відеозверненні.

"Хочу сьогодні окремо звернутися до мешканців усіх наших міст, які зазнають постійних жорстоких обстрілів від російської армії. Харків і Миколаїв, усі міста Донбасу, Дніпропетровщини, Запорізької області… Усі, хто переживає цей постійний жах знищення життя та руйнації всього, що дає життю нормальність. Ми не залишимо без відповіді жоден із цих ударів. Ми встановимо особу кожного окупанта, який віддає накази та здійснює ці удари по містах. І ми притягнемо до відповідальності – у той чи інший спосіб – їх усіх. Жоден убивця не сховається", – наголосив президент.

Він підкреслив, що ми обов'язково відновимо все, що терористи намагаються залишити в руїнах.

"Слово "руїни" ніколи не буде словом про Україну, ніколи не буде словом про наші міста. Це в Росії точно не вийде. Вічна слава всім, хто наближає нашу перемогу! Вічна слава всім, хто воює за Україну! Слава Україні!" – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що 17 серпня близько 21:30 російська ракета "Іскандер" влучила у триповерховий житловий будинок у Салтівському районі Харкова, внаслідок чого будівля була повністю зруйнована і сталася масштабна пожежа. Також близько п'ятої ранку 18 серпня російські військові завдали ракетного удару по Слобідському району.

Дві ракети С-300 влучили у трамвайне депо, пошкодивши ремонтний цех і гуртожиток, який стоїть упритул до будівель транспортного підприємства. Станом на вечір 18 серпня, було відомо про загалом 17 загиблих, серед них – дитина. Понад сорок людей отримали поранення.

Ворог уранці 18 серпня також завдав ракетного удару по м. Краснограду, де було зруйновано приватні житлові будинки, понад 10 будинків пошкоджено. Двоє людей загинули та троє були поранені.

19 серпня в Харкові та місті Красноград Харківської області оголошено днем жалоби за загиблими.

На знак скорботи на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій приспущений Державний Прапор України з чорною стрічкою. Також не вмикається розважальна музика на ринках, у закладах торгівлі, громадського харчування тощо.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: