fbpx
Сьогодні
08:00 19 Сер 2022

Єврокомісія виділить $21 млн для розчищення завалів та відновлення інфраструктури в Україні

English version here

Єврокомісія надасть 21 мільйон доларів Програмі розвитку ООН для розчищення завалів зруйнованої інфраструктури та відновлення України

Про це повідомили у представництві ЄС в Україні.

Гроші використають для ремонту або придбання важливих елементів інфраструктури для постраждалих районів, а саме трансформаторів, теплових пунктів, водяних насосів, труб тепло- і водопостачання, систем знезараження води та обладнання для постачання відновлюваної енергії.

"Швидкий ремонт критичної інфраструктури в районах, які постраждали від війни, є першочерговим, особливо в умовах, коли насувається сувора зима. Цей проєкт спрямовано на відновлення об'єктів електро- та водопостачання, а також  теплопостачання. Це життєво важливі послуги, які забезпечують мешканцям гідне життя та комфорт. Ми повинні працювати з урядом і місцевою владою, щоб прискорити такі зусилля з відновлення", – сказала виконувачка обов'язків Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані.

Також гроші мають допомогти місцевій владі підготуватися до довгої зими.

"Наша підтримка українського народу перед лицем невимовних страждань, спричинених агресією Росії, є непохитною, – сказав він. – Майбутній зимовий сезон буде суворим, і ми повинні зробити все можливе, щоб переконатися, що у людей і влади є необхідна справна інфраструктура", – зазначив голова Представництва ЄС в Україні посол Матті Маасікас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: