fbpx
Сьогодні
18:57 19 Сер 2022

Ядерний тероризм. CNN підтвердив справжність відео з військовою технікою рф на території ЗАЕС

Фото: Getty Images

Телеканал CNN підтвердив справжність відео з російською військовою технікою на території тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції.

Як повідомляє CNN, на відео показано один із шести машинних залів на західній стороні станції. Зали вбудовані у велику будівлю, де розташований реактор.

Російські військові вантажівки стоять на першому поверсі будівлі на відстані 130 метрів від реактора. На одній з машин — літера Z, а поруч видно конструкції, схожі на намети. З відео незрозуміло, належать вони російським окупантам, чи пов'язані з АЕС. Дата, коли знімали відео, невідома.

Найбільшу атомну електростанцію в Європі, Запорізьку АЕС, російські окупанти захопили після боїв в Енергодарі 4 березня. Будівлі ЗАЕС були пошкоджені російськими обстрілами в кількох місцях, а працівники станції опинилися в полоні.

Кремль використовує Запорізьку АЕС для прикриття своєї військової техніки, оскільки ЗСУ не можуть відкрити вогонь у відповідь в районі електростанції, а також для тиску на Україну та світ, погрожуючи ядерною катастрофою.

Російські війська облаштували вогневі позиції на ЗАЕС та обстрілюють звідти українські міста. В Енергоатомі повідомляли, що військові РФ розмістили в машинному залі першого енергоблоку Запорізької АЕС щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброєю та вибухівкою. Останніми тижнями окупанти неодноразово влаштовували провокації з обстрілами ЗАЕС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: