fbpx
Сьогодні
21:45 19 Сер 2022

Обстріл гуртожитків у Харкові: загальна кількість жертв зросла

Внаслідок обстрілу окупантами гуртожитку в Салтівському районі Харкові загинули 16 осіб. Ще 5 людей загинули в результаті атаки по гуртожитку в Слобідському районі міста.

Про це повідомив прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко у коментарі РБК-Україна.

"По Салтівському району вже 16 загиблих і 22 постраждалих. Два останні трупи – жінка 50 років, переселенка з Кулиничів, останній – сильно обгорілий, ймовірно чоловік, більш точно встановлюється", – сказав він.

Також Чубенко повідомив, що рятувальні роботи в Слобідському район завершилися.

Всього загинуло 5 осіб, ще 22 отримали тілесні ушкодження.

Він зазначив, що останнім з-під завалів у цій будівлі дістали 39-річного чоловіка.

Нагадаємо, що 17 серпня близько 21:30 російська ракета "Іскандер" влучила у триповерховий житловий будинок у Салтівському районі Харкова, внаслідок чого будівля була повністю зруйнована і сталася масштабна пожежа. Також близько п'ятої ранку 18 серпня російські військові завдали ракетного удару по Слобідському району.

Дві ракети С-300 влучили у трамвайне депо, пошкодивши ремонтний цех і гуртожиток, який стоїть упритул до будівель транспортного підприємства. Станом на вечір 18 серпня, було відомо про загалом 17 загиблих, серед них – дитина. Понад сорок людей отримали поранення.

Ворог уранці 18 серпня також завдав ракетного удару по м. Краснограду, де було зруйновано приватні житлові будинки, понад 10 будинків пошкоджено. Двоє людей загинули та троє були поранені.

19 серпня в Харкові та місті Красноград Харківської області оголошено днем жалоби за загиблими.

На знак скорботи на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій приспущений Державний Прапор України з чорною стрічкою. Також не вмикається розважальна музика на ринках, у закладах торгівлі, громадського харчування тощо.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: