fbpx
Сьогодні
15:21 19 Сер 2022

До справи України проти росії у Міжнародному суді ООН щодо звинувачень у "геноциді" приєднався ЄС

Європейський Союз подав до Міжнародного суду ООН інформацію у рамках справи України проти рф щодо звинувачень у "геноциді", які рф використала на виправдання вторгнення в Україну.

Про це повідомили у пресслужбі Суду, передає ЄП.

Зазначається, що Європейський Союз 17 серпня подав до суду інформацію, що стосується справи про звинувачення у геноциді за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти російської федерації) за ст. 34, параграфом 2 Статуту суду та ст. 69, параграфом 2 правил суду.

"Вдячні ЄС за приєднання до справи України проти росії у Міжнародному суді ООН щодо звинувачень у геноциді. Справедливість переможе", – відреагували у представництві України при ЄС.

Нагадаємо, 16 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов'язав росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні, заявленою метою яких було "запобігання і покарання" нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України (детальніше – у статті Перше рішення з Гааги: що означає наказ Суду ООН у справі проти росії щодо "геноциду").

У кремлі заявили, що ігноруватимуть рішення.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: