fbpx
Сьогодні
21:51 18 Сер 2022

Зеленський заявив, що об’єктивних перепон для недопущення місії МАГАТЕ на ЗАЕС немає

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив про відсутність об'єктивних причин, щоб місія МАГАТЕ не потрапила на Запорізьку атомну електростанцію.

Члени місії мають прибути на станцію виключно через вільну територію України, зазначив глава держави у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Немає жодних об'єктивних перепон, щоб місія МАГАТЕ не потрапила на Запорізьку АЕС. Сьогодні з паном Гутеррешем (Генсеком ООН – ред.) обговорили параметри цієї місії й те, що вона може дуже швидко та цілком безпечно потрапити на станцію в легальний спосіб, через вільну територію нашої держави. І тільки так. Той, хто влаштував ядерний шантаж, точно не може бути «транспортером» будь-яких таких місій", – сказав Президент.

Зеленський підкреслив, що росія має негайно й безумовно допустити представників МАГАТЕ на станцію і так само негайно та безумовно вивести свої війська з території станції.

"Світ має силу, щоб це забезпечити. Якщо ж не забезпечить, то це означає, що можна просто викинути на смітник увесь корпус міжнародних документів щодо ядерної та радіаційної безпеки. росія знищує цей міжнародний порядок", – додав глава держави.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: