fbpx
Сьогодні
08:41 18 Сер 2022

Обстріл гуртожитку у Салтівському районі Харкова: загинуло 7 мешканців, 20 поранених

Фото: ДСНС

Увечері 17 серпня окупаційні війська обстріляли Салтівський район міста і влучили в гуртожиток, де проживали люди з порушеннями слуху

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук ДСНС.

За даними рятувальників, о 23:38 пожежу локалізували, вранці продовжується гасіння окремих осередків пожежі та пошук людей під завалами.

За попередніми даними, в результаті руйнування житлового будинку загинуло 7 та постраждало 20 осіб, із них підрозділами ДСНС врятовано 4 особи (раніше було відомо про 13 постраждалих).

Серед поранених 11-річна дитина.

Директор обласного департаменту цивільного захисту Іван Сокол розповів "Суспільному", що росіяни вдарили по триповерховому гуртожитку, де проживали понад 30 людей, в тому числі пенсіонери та діти.

Унаслідок удару гуртожиток було знищено вщент.

На обстріл Харкова відреагував президент Володимир Зеленський.

"Коли чуєш про харківську Салтівку — це знову біль. Біль за всю Україну. Біль за Харків […] Підлий і цинічний удар по цивільних, що не має жодного виправдання й демонструє безсилля агресора. Не пробачимо, помстимося", наголосив президент.

Як повідомляла Рубрика, о 04:32 ранку 18 серпня росіяни завдали 5 ракетних ударів по Харкову: влучили по Слобідському та Холодногірському районах. Раніше було відомо про 5 поранених.

У Холодногірському районі після обстрілу сталася велика пожежа й обвал в адміністративній будівлі, полум'я охопило близько півтора десятка машин біля будівлі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: