fbpx
Сьогодні
14:10 18 Сер 2022

Генеральний секретар ООН Гутерреш відвідав Львівський національний університет

English version here

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш у рамках візиту в Україну відвідав факультет міжнародних відносин Львівського національного університету

Про це повідомляє пресслужба ООН у Твіттері.

"Ця школа зробила дуже важливий внесок, а саме в Статут ООН. Один із членів брав участь у розробці проекту хартії, і тут обговорювалися її цінності. 

Також у дослідженні Голокосту та у внесках щодо кількох дуже важливих аспектів аналізу порушень прав людини та геноциду.

Тому для мене як секретаря ООН є дуже важливим досвідом відвідати цей факультет Львівського університету.

Я був радий прийняти запрошення директора цього факультету міжнародних відносин дуже старого і дуже шанованого [Національного] Львівського університету", заявив Гутерреш пресі під час відвідування університету.

Нагадаємо, що у четвер Зеленський планує зустрітися у Львові із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом та генсеком ООН Антоніо Гутеррешем.

Як повідомляла Рубрика,  17 серпня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до Львова, де зустрінеться із президентами України та Туреччини.

Під час зустрічі із Зеленським Гутерреш обговорить ситуацію на Запорізькій АЕС, а також пошук політичного рішення для завершення війни із росією.

Раніше в ООН заявили, що можуть допомогти візиту МАГАТЕ до Запоріжжя з Києва.

Проте росія наполягає, що будь-яка місія, яка проходитиме через Україну, є надто небезпечною. 18 серпня стало відомо, що гендиректор МАГАТЕ особисто очолить місію на Запорізьку АЕС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: