fbpx
Сьогодні
20:30 18 Сер 2022

Ердоган сподівається, що війна нарешті буде завершена за столом переговорів

English version here

Туреччина готова надати всю необхідну підтримку, аби відновити переговори про припинення війни, зокрема на тих засадах, що були сформовані у березні в Стамбулі.

Про це на пресконференції за результатами візиту в Україну сказав Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, повідомляє "Укрінформ".

"Ми окремо вказали на підтримку міжнародним співтовариством відновлення дипломатичного процесу. Сподіваюся, що війну нарешті буде завершено за столом переговорів. З цим погоджуються Зеленський і Гутерреш. Вся справа в тому, щоб визначити найкоротший і найсправедливіший шлях до столу переговорів", – сказав Ердоган.

За його словами, переговори у Стамбулі можуть бути відновлені.

"Вважаю, що переговори можуть бути відновлені на тих засадах, які були сформовані в Стамбулі в березні. Ми готові знову відіграти роль посередника, щоб надати всі види підтримки для досягнення цієї мети", – сказав Ердоган.

Президент Туреччини також розповів, що в ході перемовин йшлося про обмін військовополоненими.

"Під час зустрічі (у Львові – ред.) ми обговорили питання обміну військовополоненими та наші ініціативи. Хочу сказати, що це питання нам не байдуже. Я вважаю, що ті, хто стежить за цим, намагаються відповісти на питання, що сталося з обміном полоненими", – сказав Ердоган.

Довідка

Сьогодні, 18 серпня, відбувається одноденний робочий візит президента Туреччини в Україну. Ця зустріч є першою для лідерів держав віч-на-віч після початку широкомасштабної збройної агресії росії проти України 24 лютого.

До складу турецької делегації на чолі з президентом Ердоганом входять п'ять міністрів, керівник розвідки, генеральний директор компанії Baykar Халюк Байрактар.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: