fbpx
Сьогодні
11:25 18 Сер 2022

До управління АРМА передали "4 канал" нардепа-колаборанта Ковальова

Фото: Фейсбук/ Олексій Ковальов

Майно депутата Верховної Ради Олексія Ковальова, підозрюваного в державній зраді, перейшло до АРМА

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужби ДБР та Офіса генпрокурора.

Як зазначають у повідомленні, Спільними зусиллями Державного бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора у стислі строки вдалося встановити та ініціювати передачу до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), майно нардепа Олексія Ковальова.

Загальна вартість власності становить понад 18,5 млн гривень.

17 серпня арештоване майно передано в управління АРМА.

Нагадаємо, що у липні за матеріалами ДБР суд арештував майно депутата-зрадника Олексія Ковальова. Зокрема, були арештовані частки фігуранта в статутних капіталах 3-х юридичних осіб, а також його банківські рахунки.

У тому числі арештовано майно ТОВ "ТРК "Інтеррадіо" – український інформаційно-розважальний телеканал "4 канал", власником якого є Олексій Ковальов.

У ОГП зазначають, що раніше було арештовано та передано до АРМА корпоративні права підприємств, які належать нардепу, та грошові кошти, розміщені на його банківських рахунках, загальною вартістю 8 млн грн.

Наразі триває робота щодо виявлення іншого майна та активів Олексія Ковальова.

Довідка

У квітні 2022 року працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження відносно народного депутата України.

Він після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

У ході розслідування встановлено, що на початку липня 2022 року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора – так званому "уряді Херсонської області".

6 липня генеральний прокурор на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів повідомила йому про підозру.

15 липня за клопотанням ДБР народному депутату України Олексію Ковальову обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Депутата Верховної Ради оголошено в розшук.

Олексій Ковальов підозрюється у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України) та пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування триває.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: