fbpx
Сьогодні
20:25 17 Сер 2022

Президент прийняв вірчі грамоти у послів чотирьох країн

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Киргизької Республіки Ідриса Кадиркулова, Румунії Александру Віктора Мікули, Королівства Бельгія Петера Ван де Вельде та Королівства Іспанія Рікардо Лопеса-Аранди Хагу, які розпочинають дипломатичну місію в Українській державі.

Пресслужба Президента України повідомила, що церемонія вручення вірчих грамот традиційно відбулася на території Національного заповідника "Софія Київська".

Зазначається, що під час розмови з послом Киргизстану глава Української держави висловив сподівання щодо більш рішучої позиції Киргизької Республіки на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Зеленський відзначив важливість відновлення повноформатної взаємовигідної співпраці України та Киргизстану й активізації політичного діалогу високого рівня.

"Запрошуємо іноземних партнерів в Україну. Сьогодні всі бачать, як ми стоїмо на полі бою. При цьому ми гарантуємо безпеку", – сказав Президент України.

Вітаючи посла Румунії з початком дипломатичної місії, Зеленський наголосив на важливості того, щоб у цей складний час в Українській державі працювали представництва дружніх країн.

"Для нас вкрай важливо, щоб посольства стратегічних партнерів, друзів, дружніх сусідніх держав були відкриті та працювали на повну, 24/7 заради наших двосторонніх відносин, заради підтримки нашої держави, особливо в час війни за нашу землю проти російської окупації. Скажу відверто: я радий, що серед цих друзів – Румунія", – зауважив він.

Глава Української держави подякував президенту, уряду та громадянам Румунії за широку підтримку нашої країни від початку повномасштабної російської агресії.

"Румунія повністю підтримала нас конкретними діями, а не на словах, підтримала Україну, особливо наших вимушено переміщених осіб, які виїхали. Я вдячний за це румунським родинам, які надали прихисток нашим людям, насамперед матерям із дітьми. Ми цього не забудемо", – сказав Зеленський.

Під час спілкування з послом Петером Ван де Вельде Президент України подякував народові, керівництву, зокрема, прем'єр-міністру Бельгії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності Української держави. Він висловив сподівання, що Бельгія разом з іншими європейськими партнерами активно долучиться до відбудови України.

Своєю чергою, вітаючи посла Королівства Іспанія, Зеленський подякував уряду цієї країни за надання гуманітарної та оборонної допомоги, а також підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Президент України високо оцінив підтримку Іспанією другого саміту Кримської платформи та відзначив важливість участі в ньому прем'єр-міністра Педро Санчеса.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: