fbpx
Сьогодні
11:15 17 Сер 2022

Львівщина найкраще в Україні забезпечила школи укриттями для початку навчання офлайн

Фото: МВС

Понад 40% українських шкіл наразі забезпечені укриттями

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час наради з міністром освіти Сергієм Шкарлетом за участю керівників обласних воєнних адміністрацій і громадськості.

Як зазначив міністр МВС, найгірше забезпечені укриттями заклади освіти Миколаївщини. Там захисні споруди обладнані лише в 16% закладів освіти.

Найкраща ситуація у Львівській області, там до початку офлайн навчання готові 83% закладів.

Зазначимо, що співробітники системи МВС разом з освітянами обстежують укриття у закладах освіти. За даними МВС, за цей період перевірили понад 80% освітніх закладів, а саме 21 тис. об'єктів.

"Головну роль в цьому процесі відіграють органи місцевої влади, адже саме вони відповідальні за підготовку. Ми своєю чергою закріпили за кожним навчальним закладом в регіонах рятувальника.

Це конкретний працівник, який також відповідатиме за те, чи готовий заклад до нового навчального року", наголошує Монастирський.

В одному з ліцеїв Львова, де обладнали бомбосховище, побувала перша леді Олена Зеленська.

Зеленська перевіряє освітні укриття

Фото: Фейсбук/Олена Зеленська

"Ми маємо усвідомити: навіть за наявності найкращих систем ППО бомбосховище – віднині мастхев для кожного українського дитсадка, школи, інституту. Так само, як це вже багато років є в Ізраїлі, де кожен учень знає, куди бігти у разі повітряної тривоги", підкреслює перша леді.

Олена Зеленська радить батькам, які обрали очне навчання для своїх дітей, особисто відвідати школу і оцінити безпекові умови.

"Пройдіть шляхом, яким у разі тривоги рухатимуться ваші діти. Перевірте все", говорить вона.

Нагадаємо, що 5% українських педагогів наразі перебувають за кордоном.

Також, зі слів омбудсмена, за межами України наразі перебуває, за різними оцінками, від 700 тисяч до 1,5 мільйона дітей шкільного віку.

"В Україні цього року буде набагато менша наповненість шкіл, зараз навіть є проблема з формуванням перших класів", підкреслив освітній Горбачов.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: