fbpx
Сьогодні
22:29 16 Сер 2022

росіяни щодня здійснюють близько 700-800 обстрілів позицій ЗСУ

Фотог: УП

російські загарбники щодня здійснюють близько 700-800 обстрілів позицій ЗСУ, застосовуючи від 40 до 60 тис. боєприпасів.

Про це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав у телефонній розмові з начальником штабу оборони Збройних Сил Канади генералом Вейном Дональдом Ейром, вказано у Телеграмі Залужного.

"По всій лінії фронту противник продовжує наступати. При цьому здійснює близько 700-800 обстрілів наших позицій щодня, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів. Основні зусилля зосереджує на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз на напрямку Авдіївка – Піски – Марʼїнка", – повідомив він.

Залужний підкреслив, що росіяни продовжують обстрілювати мирні міста і села України. Найбільше страждають від ворожих обстрілів Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь, Березнегувате.

Головнокомандувач подякував генералу Ейру за допомогу, особливо в підготовці наших військових. В умовах важких бойових дій Україна відчуває брак викладацького складу, адже всі, хто можуть тримати зброю і вміють воювати, знаходяться у бойових порядках.

"Усвідомлення того, що є такі друзі, які підставляють плече, допомагає наближати Перемогу", – написав він.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: