fbpx
Сьогодні
19:16 16 Сер 2022

Молдова виключає можливість надання незалежності самопроголошеному Придністров’ю

English version here

Віцепрем'єр молдовського уряду з питань реінтеграції Олег Серебрян заявив, що Молдова виключає можливість надання незалежності самопроголошеному Придністров'ю, де розміщений контингент російських військ.

Про це повідомляє NewsMaker.

"По-перше, нам треба зрозуміти, що є Придністров'я, бо Кишинів і Тирасполь мають різні погляди на географічні межі регіону. У Тирасполі вважають, що Кочієри, Кошниця, Варниця і навіть Копанка мають бути частиною так званої «Придністровської молдавської республіки». Якщо ви подивитеся на їхні карти, то побачите, що, на їхню думку, не лише території, які зараз контролює неконституційна влада Придністров'я, а й ще вісім населених пунктів мають стати частиною "ПМР"", – сказав Серебрян в інтерв'ю Jurnal.md.

Посадовець зазначив, що план придністровської "влади" щодо отримання незалежності від Молдови є нереалістичним, оскільки це лише збільшить рівень напруженості у регіоні.

"Я чув різні гіпотези про те, що краще дати їм незалежність, а вони віддадуть нам Бендери, але це нереалістичний план. Це може здатися легким рішенням, але нам не хотілося б отримати по сусідству територію, яка повністю вийшла б з-під контролю. Незалежність Придністров'я не може бути рішенням, бо призведе лише до більшої нестабільності у регіоні", – заявив Серебрян.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: